Επικίνδυνη η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου για το Facebook


Eρευνητές της εταιρείας TrendMicro ανακάλυψαν μια νέα απάτη μέσω του Facebook, η οποία ισχυρίζεται ότι σας παρέχει δωρεάν theme του Αγίου Βαλεντίνου για το προφίλ σας.

Η απάτη κοινοποιείται στον “τοίχο” των θυμάτων από όπου προσκαλλούν και τους φίλους τους ώστε να εγκαταστήσουν το θέμα αυτό στα προφίλ τους.

Όσοι χρήστες ανοίξουν το link που υπάρχει στο μήνυμα, μεταφέρονται σε μια άλλη σελίδα που παρέχει την επιλογή “Εγκατάσταση”.
Μόλις ο χρήστης επιλέξει την εγκατάσταση, θα πραγματοποιηθεί η λήψη ενός αρχείου με την ονομασία “FacebookChrome.crx”, που η TrendMicro το έχει αναγνωρίσει ως TROJ_FOOKBACE.A.

Όταν εκτελέσετε το αρχείο, το Trojan εμφανίζει ...



...διαφημίσεις και ορισμένες ιστοσελίδες που εγκαθίσταται στον browser του χρήστη με την ονομασία “Facebook Improvement”.

Όταν η επέκταση εγκατασταθεί, θα σας ανακατευθύνει σε μια σελίδα που περιέχει μια έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο, η σελίδα της έρευνας μπορεί να ζητήσει τα προσωπικά σας στοιχεία για περαιτέρω επίθεση spamming.

[Πηγή]

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Stumble This Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Add To Reddit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου